Dakbedekking Ommen

Vergelijk 135 dakdekkers rond Ommen.

 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
Vraag uw offertes aan

Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid

Hoe werkt OffertesOnline.nl?

 • 1

  U zoekt het juiste dakdekkersbedrijf voor uw dakbedekking

  U wilt uw dak laten vernieuwen, renoveren, isoleren of repareren, maar waar vindt u de geschikte dakdekkersbedrijf voor uw dakbedekking? Hoe vindt u een professionele en betrouwbare dakdekker die actief is in de regio rond Ommen, en liefst voor de best mogelijke prijs-kwaliteit?
 • 2

  U verstuurt uw offerteaanvraag via OffertesOnline.nl

  Gelukkig bestaat er OffertesOnline.nl! Hier kan u uw offerteaanvraag, gratis en vrijblijvend, in enkele minuten opstellen en wordt ze automatisch naar alle professionele dakdekkers uit de regio rond Ommen verstuurd. Zo bespaart u veel tijd en moeite!
 • 3

  U vergelijkt vrijblijvend de verschillende offertes en beslist!

  Professionele dakdekkers die geïnteresseerd zijn in uw opdracht zullen u een offerte toesturen, waarna u rustig kunt vergelijken en eventueel een beslissing kan nemen!
3575
Dakdekkersbedrijven
aangesloten
179
Opdrachten
per maand
565
Offertes
per maand

Recente offerteaanvragen voor dakbedekking regio Ommen

Soort opdracht: Dakreparatie

Soort dakbedekking / materiaal: Dakpannen

Starten: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Lek door de pannen heen, de heling is 18 procent, kan daar folie onder, het is een appartementen gebouw en elf meter hoog.
Offerteaanvraag uit HARDENBERG

Soort opdracht: Nieuw dak plaatsen , Dakreparatie

Soort dakbedekking / materiaal: Dakpannen

Starten: Binnen de 3 maanden

Projectbeschrijving:

Goedendag. Dak aan vervanging toe met betondakpannen weet niet of buren meedoen is ookwat lekkage geweest huis uit 1979
Offerteaanvraag uit Nijverdal

Ervaringen van gebruikers

Heeft u nog een vraag?

OffertesOnline.nl werkt samen met meer dan 90% van de professionele dakdekkers uit de regio rond Ommen. Wanneer u dus uw offerteaanvraag indient voor uw dakbedekking, kunnen wij perfect een selectie maken van professionele dakdekkers die gelegen zijn in de regio rond Ommen en de juiste kwalificaties hebben voor de door u beschreven klus.
Dit kan zéér snel gaan... van zodra we uw offerteaanvraag ontvangen, stellen we deze voor aan de gekwalificeerde dakdekkers uit de regio rond Ommen. Afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw offerteaanvraag lezen, kunnen zij zich haast onmiddellijk kanidaat stellen voor uw klus en contact met u opnemen voor een offerte. Gemiddeld genomen duurt het maximaal 5 werkdagen alvorens u alle offertes binnen hebt. Sommige zullen vandaag nog binnenkomen, en andere zullen enkele dagen in beslag nemen. Zoals gezegd is dit afhankelijk van hoe snel deze bedrijven uw aanvraag bekijken.
Om misbruik te vermijden laten we maximaal 3 bedrijven toe die zich kandidaat kunnen stellen. Dus afhankelijk van hoeveel dakdekkers interesse tonen in uw offerteaanvraag zal dit aantal schommelen tussen de 0 en 3. Daarom is het belangrijk uw opdracht zo gedetaileerd als mogelijk te beschrijven, dit verhoogt namelijk de interesse van bedrijven.
Absoluut! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U bent na het ontvangen van de offertes tot niets verplicht, en enkel beter geïnformeerd.
We raden u aan om uw aanvraag zo gedetailleerd als mogelijk op te stellen, dit verhoogt namelijk de interesse bij de dakdekkers uit uw regio. Naast de vooropgestelde vragen, en uw contactgegevens, is het belangrijk om uw beschrijving van de opdracht ook zo uitgebreid als mogelijk te maken.

Zoekt u een specifieke dakdekker in de regio Ommen?

Vind een geschikte dakdekker in de buurt van Ommen

Het vinden van de geschikte vakman, en in dit geval dakdekker, kan een omslachtig proces zijn dat de nodige tijd in beslag neemt. Zeker wanneer u niet over één nacht ijs wilt gaan betreffende het kiezen van een vakman waaraan u uw dakbedekking wilt toevertrouwen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u verschillende offertes kunnen vergelijken om zo tot de juiste keuze te kunnen komen die u de beste prijs/kwaliteit voor uw opdracht garandeert.

Deze zoektocht begint dus met het vinden van professionele dakdekkersbedrijven uit uw regio. Daarna moet u hen één voor één aanschrijven met een gedetailleerde omschrijving van uw project, hopende dat zij u nadien van een antwoord (en offerte) zullen voorzien. Dit gehele proces kan lang duren, en vergt de nodige inspanningen.

Daarom hebben wij www.offertesonline.nl in het leven geroepen.
Omdat dit gehele proces veel sneller kan!

Vind een dakdekker voor uw dakbedekking

Dakbedekking Ommen: uw dak professioneel laten plaatsen!

Via ons platform geeft u uw offerteaanvraag voor uw dak éénmaal in, en laten we de geïnteresseerde dakdekkers uit de omgeving van Ommen u contacteren in plaats van andersom. Op deze manier wordt het verkrijgen van verschillende offertes voor uw dakbedekking snel en eenvoudig.

En dat is niet het enige voordeel... onze service is volledig gratis en vrijblijvend. Met vrijblijvend bedoelen we dat u na het verkrijgen van de verschillende offertes tot niets verplicht bent. U ontvangt de offertes, u vergelijkt ze, en daarna is de keuze aan u om te beslissen of u tot een samenwerking overgaat.

Met het gebruik van ons platform heeft u niets te verliezen, in tegendeel... u kan er enkel maar bij winnen!

Twijfel dus niet langer, en vraag nu nog uw offertes aan bij alle professionele dakdekkersbedrijven uit de omgeving van Ommen... Alvast veel succes met uw project!

Vind een geschikte dakdekker uit Ommen door vrijblijvend meerdere offertes te vergelijken:
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

Mogelijke soorten werken aan uw dak

Nieuw dak plaatsen

Nieuw dak plaatsen

Bij een nieuwbouw of wanneer uw huidige dakconstructie niet meer voldoet, dan is het een logische keuze om te kiezen voor de aanleg van een nieuw dak. Het plaatsen van een nieuw dak is een groot project dat de nodige tijd vergt. Professionele dakdekkers doen er gauw enkele dagen tot weken over om een volledig nieuw dak op te zetten. Deze tijdspanne is uiteraard afhankelijk van de afmetingen van uw dak, alsook het soort dakbedekking. Na het kennen van uw wensen zal een professionele dakdekker onmiddellijk kunnen inschatten hoeveel tijd er nodig zal zijn voor uw dakbedekking. Overleg dus eerst uitgebreid de mogelijkheden met enkele dakdekkers uit de regio Ommen om zo een goed idee te krijgen van de duur en uiteraard ook de bijhorende kost.

Dakrenovatie

Dakrenovatie

Is uw dak aan vernieuwing toe? Dan volstaat het vaak om enkel de dakbedekking te gaan vervangen. Mocht er anderzijds iets mis zijn met de dakconstructie zelf, ook dan kan het vaak voldoende zijn om bepaalde delen te vervangen of ondersteunen. Deze inschatting is voor elk dak anders. Om zeker te zijn van de nodige werken aan uw dak raden we u aan om contact op te nemen met enkele professionele dakdekkers uit de regio Ommen. Na een grondig onderzoek van uw dak zullen deze dakdekkers perfect kunnen inschatten in welke maten uw dak vervangen moet worden. Bij het vervangen van uw dak zijn er ook verschillende materiaalkeuzes mogelijk, laat u ook hieromtrent goed adviseren en vergelijk de voor- en nadelen van elke optie.

Dak reparatie

Dakreparatie en onderhoud

Uw dak is constant onderhevig aan wisselende weersomstandigheden. Dit zorgt er voor dat er met der tijd kleine beschadiging zullen optreden aan uw dak. Het is daarom aangeraden om uw dak regelmatig te laten onderhouden. Zo vermijdt u dat er op lange termijn grote kosten komen. Controleer daarom af en toe de staat van uw dakbedekking en de waterdichtheid. Mocht u iets ontdekken aan uw dak dat gerepareerd moet worden, contacteer dan een professionele dakdekker in Ommen om deze kleine mankementen zo snel als mogelijk te repareren. Vele dakdekkers bieden overigens ook onderhoudscontracten aan om uw dak in optimale conditie te houden.

Dakisolatie

Dakisolatie

Wanneer u wilt besparen op uw energiefactuur dat is het isoleren van uw dak ongetwijfeld de rendabelste manier. Warmte stijgt namelijk en wanneer er geen dakisolatie aanwezig is dan kan 25% van de warmte verloren gaan. De overheid wil dit overigens stimuleren en u kan daarom beroep doen op verschillende subsidies en premies. Er bestaan vele soorten dakisolatie zoals glaswol, rotswol, houtwol, kurk, PIR-isolatieplaten, enzovoort. Contacteer een professionele dakdekker uit Ommen om u hierin te adviseren, en een correcte plaatsing te garanderen.

Dakgoot vervangen

Dakgoot vervangen

Wanneer uw dakgoot al wat ouder is, dan is het niet onoverkomelijk dat er zich lekkages gaan voordoen of dat bepaalde gedeeltes beginnen te verrotten. Het is daarom belangrijk om u dakgoot regelmatig te controleren en onderhouden. Mocht uw dakgoot aan vervanging toe zijn, dan kan u altijd terecht bij een professionele dakdekker rond Ommen. Bij het vervangen van uw dakgoot kan u kiezen voor verschillende materialen zoals zink, kunststof, koper, aluminium,... al dan niet met een omlijsting in bijvoorbeeld hout.

Dakkapel of dakraam plaatsen

Dakkapel / dakraam plaatsen

Een dakkapel of dakraam zorgt voor meer natuurlijk licht in uw ruimtes. Wanneer u de keuze moet maken tussen één van beide dan is dit niet zo ingewikkeld. Een dakraam ( het populairst zijn Velux ramen ) is goedkoper dan een dakkapel, maar een dakkapel zorg daarentegen wel voor meer ruimte. Onafhankelijk van uw keuze, in beide gevallen kan u altijd bij een professionele dakdekker uit de regio Ommen terecht voor de plaatsing of vervanging hiervan.

Bent u op zoek naar een professionele dakdekker uit Ommen om een vrijblijvende offerte te maken voor uw dakbedekking?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist

De meest voorkomende soorten daken

Plat dak - voorbeeld van deze dakvorm

Plat dak

Een plat dak is veel voorkomend, en bestaat uit één horizontaal vlak. Meestal is een plat dak voorzien van een lichte hellingshoek die een vlotte afwatering garandeerd. Wanneer de helling van het dak meer dan 15 graaden betreft dan spreken we van een lessenaarsdak. De meest voorkomende dakbedekkingen bij een plat dak zijn Bitumen ( roofing ) en EPDM ( synthetisch rubber ).

Plat dak - voorbeeld van deze dakvorm

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak bestaat uit één dakvlak met een hellingshoek van minstens 15 graden. De meest voorkomende dakbedekkingen hierbij zijn afhankelijk van de hellingshoek. ( Leien, pannen, golfplaten,... ) Het voordeel van een lessenaarsdak is dat u maar aan één zijde van uw huis een dakgoot nodig hebt.

Zadeldak - voorbeeld van deze dakvorm

Zadeldak

Het zadeldak is een hellend dak dat nog steeds één van de meest voorkomende dakvormen is. Bij het zadeldak zijn er twee dakvlakken die samen een omgekeerde V vormen. Het voordeel van een zadeldak is dat goed windbestendig is en zorgt voor een goede afvoer van regenwater.

Schilddak - voorbeeld van deze dakvorm

Schilddak

Het schilddak is een variant van het zadeldak en behoord ook tot de categorie van hellende daken. Het schilddak bestaat uit twee trapezium vlakken en twee driehoek vlakken, en is door zijn aerodynamische vorm goed bestand tegen wind. Bij het schilddak loopt de dakgoot volledig rond.

Mogelijke soorten dakbedekking bij een plat dak

Bitumen of dakleer dakbedekking

Dakleer / Bitumen

Een bitumen of dakleer is de meest gebruikte dakbedekking voor platte daken. Afhankelijk van de bereikbaarheid van uw dak, kan u kiezen voor de duurzame APP bitumen die uv-bestendig zijn en minder gevoelig zijn aan het vloeien of voor de SBS bitumen die een grotere elasticiteit hebben. Het gebruik van SBS wordt meestal ook gebruikt in combinatie met een bedekking van leislag of grind.

EPDM dakbedekking

EPDM

EPDM is een soort synthetisch dakrubber en is zeer gemakkelijk te plaatsen. Het heeft een langere levensduur dan de andere dakbedekkingen en is 50 jaar na de installatie nog waterdicht. EPDM is ook uv-bestendig en door de elasticiteit zijn scheuren ten gevolge van hitte, hagelslag of vriestemperaturen uitgesloten. Het dak is onderhoudsvriendelijk en kan ook gebruikt worden als basis voor een groendak.

Een groendak als dakbedekking

Groendaken

Bij groendaken wordt het dak bedekt met vegetatie en hierin onderscheiden we het intensieve groendak of het extensieve groendak. Een intensief groendak is het best vergelijkbaar met een tuin waarop je gras, kruiden en planten kunt plaatsen. Een stevige dakconstructie is hierbij noodzakelijk en kan de nodige aanpassingen met zich meebrengen. Een extensief groendak is in tegenstelling tot het intensief groendak veel onderhoudsvriendelijker en wordt meestal bedekt met mossen, kruiden of vetplantjes. Het dak is niet beloopbaar maar wel aanzienlijk goedkoper en makkelijker te installeren. Groendaken hebben een gemiddelde levensduur van 60 jaar.

Mogelijke soorten dakbedekking bij een hellend dak

dakpannen als dakbedekking

Dakpannen

Een keuze voor dakpannen geeft je een uitgebreide keuze in materiaal, vorm en kleur. Je kan kiezen voor traditionele natuurlijke keramische dakpannen die authentiek en duurzaam zijn. In de afwerking kun je de originele natuurrode kleur behouden of kiezen voor een kleurtint en/of hoogglansafwerking. Betonnen dakpannen bieden een goedkoop alternatief en ze zijn bovendien milieuvriendelijk en recycleerbaar. Dankzij de goede coating en de gladde structuur van het microbeton hebben de natuurelementen minder impact.

Leien als dakbedekking

LEIEN

De prijzen voor leien dakbedekking variëren naargelang je natuurleien of kunstleien gebruikt. Kunstleien worden momenteel veel gebruikt en ze doorstaan de concurrentie met een dakpanbedekking. Ze hebben dezelfde uitstraling als natuurleien en kunnen gebruikt worden op complexe of verticale daken. Natuurleien zijn duurder maar zeer duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. Natuurleien blijven mostvrij en hebben nagenoeg geen beperkte levensduur. Betumenleien tenslotte zijn flexibeler en goedkoper maar worden voornamelijk gebruikt voor tuinhuizen en carports.

Een rieten dak als dakbedekking

Rieten dak

Een rieten dak geeft uw woning uitstraling en klasse maar heeft een hoger prijskaartje. Als dakbedekking heeft riet een grote isolatiewaarde maar het aanleggen van een rieten dak laat je best door specialisten uitvoeren. Een dak uit riet heeft een gemiddelde levensduur van 25 tot 40 jaar afhankelijk van het onderhoud, de ligging en de aanwezigheid van bomen.

Een overzetdak als dakbedekking

Overzetdak

Zonder uw oud dak af te breken, wordt er boven uw bestaand dak een nieuw dak geplaatst. Via een hoogkwaliteit daksysteem wordt boven het bestaand dakmateriaal een verzinkte stalen constructie gezet met een korrelige of gladde plaatvariant. De lichte materialen zijn niet poreus en vochtbestendig en weerstaan aan de sterkste stormen. De levensduur van deze dakconstructie overstijgt de meeste andere dakbedekkingen.

Metalen dakbedekking

Metalen dak

Als alternatief voor klassieke dakpannen of leien, kun je kiezen voor dakpannen uit staal of aluminium of voor zinken leien die hetzelfde uitzicht hebben als natuurleien. Meestal worden deze dakbedekking voorzien als ideaal alternatief voor recreatiewoningen, carports, schuren of magazijnen.

Golfplaten als dakbedekking

Overige dakbedekkingen

Voor kleinere dakbedekking die worden toegepast op tuinhuizen, carports, loodsen of opslagplaatsen wordt er vaak gebruik gemaakt van alternatieve dakbedekkingen zoals shingels, golfplaten of betumenleien. Bij golfplaten gebruikt men dubbelgeperste vezelcement platen die deels geprofileerd overlappen. Shingels hebben een elastische betumenbasis die is verweven met glasvezel en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Betumenleien bieden een alternatief voor echte leien en ze worden gebruikt bij lichtere dakconstructies.

Gemiddelde kostprijs dakbedekking

Hoe wordt de prijs voor dakbedekking bepaald?

Wanneer u dakbedekking laat plaatsen dan moet u rekening houden met 2 variabelen binnen de kostprijs. Enerzijds is er de kostprijs van de materialen die gebruikt zullen worden voor uw dakbedekking, en anderzijds is er de arbeidskost van de dakdekker(s) zelf. Wanneer we gaan kijken naar de verdeling tussen de beide dan zien we dat de materiaalkost voor uw dakbedekking gemiddeld 40% van de totaalprijs uitmaakt, en de overige 60% bestaat uit arbeidskosten en kosten voor het aanleveren van de nodige materialen.

Gezien de arbeidskost een groot deel van de totaalprijs bepaald, is het belangrijk dat u meerdere offertes opvraagt bij verschillende professionele dakdekkers uit de regio Ommen.

Op een offerte wordt de prijs voor uw dakbedekking meestal berekend op basis van uw dakoppervlak. Wat de arbeidskosten betreft mag u rekenen op een kost van ongeveer € 35-50 per uur. In onderstaande tabellen vindt u de gemiddelde kost per vierkante meter voor verschillende mogelijke dakbedekking. ( Deze prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskost en materiaalkost )

prijs dakbedekking

Plat dak

Soort dakbedekking
Prijs per m²
EPDM
€ 35 - € 85
Bitumen
€ 30 - € 50
Groendak
€ 40 - € 85
Dakisolatie
€ 50 - € 70

Hellend dak

Soort dakbedekking
Prijs per m²
Beton dakpannen
€ 28 - € 45
Klei dakpannen
€ 37 - € 72
Bitumenleien
€ 37 - € 47
Kunstleien
€ 33 - € 72
Natuurleien
€ 53 - € 210
Overzetdak
€ 50 - € 67
Zink
€ 65 - € 107
Riet
€ 87 - € 102
Dakisolatie
€ 30 - € 65
Bent u op zoek naar een professionele dakdekker uit Ommen om de prijs voor uw dakbedekking te ontdekken?
 • Snel de beste offerte
 • Gratis & Vrijblijvend
 • U vergelijkt en beslist
135 dakdekkers rond Ommen!

Vind de beste offerte voor uw Dakbedekking

Na het ontvangen van deze offertes bent u tot niets verplicht, enkel beter ingelicht.

U heeft dus niets te verliezen...